Commons:Europese Wetenschappelijke Foto Wedstrijd 2015/Regels en prijzen

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:European Science Photo Competition 2015/Rules and prizes and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:European Science Photo Competition 2015/Rules and prizes and have to be approved by a translation administrator.
.

Regels

Zulke afbeeldingen zijn geschikt voor de 'European Science Photo Competition'. Zij dingen mee in de categorie "non-photographic media".
  • De 'European Science Photo Competition 2015' is gehouden in november. Alleen de afbeeldingen die in die maand zijn geüpload tellen mee, aangevuld met afbeeldingen die in de daarmee gekoppelde lokale competities meedongen.
  • Om een foto als wetenschappelijk te zien, is er een goede concrete beschrijving nodig. Elke foto moet een Engelse beschrijving hebben. Geef aan wat er op de foto staat, hoe en waar die is gemaakt en of er op iets moet worden gelet. Voorbeeld
  • Iedereen met uitzondering van de jury-leden mag meedoen. Het aantal inzendingen per persoon is onbeperkt.
  • De uploader moet de maker van de foto zijn, iedereen kan dus alleen met eigen foto's meedoen. Bij foto's die door meerdere personen zijn gemaakt, moeten de andere makers worden genoemd.
  • Afbeeldingen moeten gepubliceerd worden onder een free use licentie. Licenties die getoond worden in de uploadpagina zijn CC-BY-SA 4.0, CC-BY 4.0 en CC0 1.0.
  • Omdat dit een competitie is voor foto's, verwachten wij dat de afbeeldingen van goede kwaliteit en grootte zijn. Minimale grootte van een bestand is 2M pixel, indien mogelijk bij de gebruikte techniek. Hoe groter, hoe beter. Als de afbeelding te klein is, dan kan een oplossing zijn om ze te presenteren als een compilatie in een bestand (voorbeeld).

Er is geen beperking tot de "klassieke foto", afbeeldingen in de wetenschap kunnen vele formaten en vormen hebben. Ook door de computer gemaakte afbeeldingen zijn toegestaan, we weten dat het trekken van grenzen bij verschillende categorieën bijna onmogelijk is.Het is mogelijk om thematische gelinkte afbeeldingen als een set toe te voegen: de set doet als een inzending mee voor een prijs, inclusief de Grand Prix. Een set heeft dan minimaal 2 en maximaal 10 afbeeldingen.

De bestandsformaten 'jpg' (afbeeldingen), 'ogg' (video) en 'png' (computer gegenereerd) hebben de voorkeur.

TLDR: u hoeft als deelnemer alleen te weten welke afbeeldingen u wilt inzenden en hoe u ze wilt beschrijven. Ga naar de lokale uploadpagina en volg de instructies.

Prijzen

De winaars zijn geselecteerd op zowel regionaal als Europees niveau. Er zijn meerdere speciale prijzen in verschillende categorieën van de competitie, dit om aandacht te geven aan een breder spectrum van wetenschappelijk onderzoek en het aanmoedigen van het toevoegen daarvan in Wikipedia. De prijzen worden uitgekeerd na de praatjes met de sponsoren.

Sponsoren

De competitie werd ondersteund door het Estonian Research Council.